Plastik Granül Hammadde

Plastik ürünler, Petrol türlerinden elde edilir, günümüzde en yaygın olan plastik türü naylondur. Plastiğin en büyük avantajı geri dönüşebilir olması ve metal yorgunluğuna benzer deformasyon olmamasıdır, plastik geri dönüşüm yapılarak çevre kirlenmesi ve ekonomiye katkı sağlanması ülke kalkınması için büyük önem taşır.

Plastik Granül Hammaddeleri başlıca şunlardır.
Polietilen Tereftalat ; Yağ, meşrubat ve su şişeleri gibi  yiyecek ve içecek kapların yapımında kullanılır, dayanıklı, hafif, şeffaf ve beyaz malzeme olarak mevcuttur.

Polietilen – HDPE  Elteks ; Yüksek yoğunluklu polietilen çok sert polietilen malzemedir,  geniş bir kulanım ağına sahip hdpe başlıca şişe, varil, bidon, oyuncak, elektrik  ve elektronik ürünlerde kullanılır, suya dayanıklı olduğundan yüksek basınçlı borular ve gaz dağıtım borularında kullanılır.

Polivinil klorür – Pvc ; Genelikle kısa adı olan pvc olarak bilinir. pvc ; kapı, pencere, elektrik kabloları, boru, tesisat malzemesi olarak kullanılan esnek ve ucuz bir malzemedir.

Polietilen – LDPE ( PE) ; Düşük yoğunluklu polietilen petrolden meydana gelir, Geri dönüşümü çok basittir, Ldpe polietilen malzemenin ilk türüdür. sera örtüsü ağır hizmet torbası, ambalaj filmi, ev eşyası, kablo kılıflama, oyuncak, boru, hortum vb. malzemelerde kullanılır.

Polipropilen – Moblen ( PP) ; Kullanım alanı geniş olan polipropilen, kimyasal solventlere Karşı ciddi anlamda dirençlidir, plastik mobilya malzemesi, plastik mutfak eşyaları, ambalaj sektörü gibi birçok kullanım alanı vardır.

Polistiren – Antişok ( Ps ) Tek Kullanımlık bardak, Elektronik, cd ve cd-rom ve dvd kutularında, Yoğurt kapları,  otomotiv sanayide, elbise askılarında,  yalıtım malzemesi ve muhtelif levhalarında kullanılan polistiren kısaca (PS) olarak adlandırılır, Darbeye karşı dayanıklı ve direnci yüksektir, yüksek sıcaklıkta eritilerek granül haline getirilir.